Campanya ELAI

Dins de la campanya #JoNOComproApartheid, llançada quan es complien 10 anys del Dictamen del Tribunal de l’Haia contra el Mur construït il·legalment per Israel a Palestina, vam presentar el segell Espai Lliure d’Apartheid Israelià (Elai). Amb això, volem donar suport a la creació, als nostres barris, pobles i ciutats, d’espais comercials, culturals, polítics, esportius, acadèmics i socials que es neguen a col·laborar  -o donar suport per passivitat- amb el sistema colonial i d’apartheid israelià.

L’ocupació de Palestina per l’estat d’Israel es va iniciar oficialment el 1948, es a dir, ja fa més de 70 anys, i constitueix, per tant, una de les injustícies polítiques més llargues de la història.

Amb aquest segell, que s’emmarca en la campanya de solidaritat ciutadana global, no violenta i antiracista de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra l’apartheid israelià, volem crear illes de consciència política i anar consolidant espais lliures d’apartheid Israelià en diferents llocs de l’estat espanyol.


La campanya BDS neix l’any 2005 en el si de la societat civil palestina, amb la publicació d’un manifest signat per gairebé 200 organitzacions socials, ONG, partits i sindicats, prenent com a referent la campanya internacional de boicot contra l’apartheid sud-africà, que va ser fonamental per a acabar amb aquest règim racista. Aquest és el mapa de tots els espais que s’han declarat fins ara lliures d’apartheid israelià.

Adhereix-t’hi!

En aquesta mateixa pàgina molt aviat podràs descarregar-te els fulls informatius tant per a espais comercials, culturals, socials, esportius, ONG, col·lectius … (castellà i català).

Per declarar-te Espai Lliure d’Apartheid Israelià, omple aquest formulari o escriu-nos a boicotisraelbds@gmail.com i ens posarem en contacte amb tu.