Campanyes

La campanya titulada “No més complicitat amb Israel” es va engegar ara fa un any, durant el mes de maig, mes de commemoració de la Nakqba Palestina. La campanya preten mostrar el rol capdavanter que juga Israel en el disseny, investigació, implementació i venda a l’estranger dels diferents sistemes de repressió. El propòsit de la campanya és obrir el debat i la reflexió sobre en quina mesura estem contribuint a la violència que pateix la societat civil palestina, i com es lucren empreses i corporacions espanyoles i catalanes a costa de l’ocupació de Palestina, amb el suport i beneplàcit dels nostres governs. I sobretot, mostrar l’estreta relació que hi ha entre la brutal repressió que vivim els moviments socials i ciutadans d’arreu del món per part dels cossos de seguretat de l’Estat amb Israel, l’Estat que idea, crea i perfecciona aquests sistemes per després exportar-los arreu del món.
wordpresstwitterfacebookyoutuberss
Aquest projecte d’investigació s'emmarca en una iniciativa de nombroses organitzacions de la societat civil catalana que treballen per sensibilitzar l'opinió pública catalana amb l'objectiu de promoure la solidaritat activa cap a la població palestina. Així mateix, es vol denunciar la vulneració dels drets humans per part de l'Estat d'Israel i instar als polítics i institucions de l'àmbit nacional, estatal i internacional per a què es posicionin de forma contundent en la defensa dels drets legítims del poble palestí per a aconseguir una pau justa i duradora al Pròxim Orient.
wordpresstwitterfacebookrss
El moviment global per a una campanya de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel fins que acompleixi amb el dret internacional i els drets del poble palestí va ser iniciat per la societat civil palestina al 2005 i està coordinat pel Comitè Nacional Palestí BDS (BNC). La campanya BDS és una estratègia que permet a la gent conscienciar-se per a assumir un paper actiu en la lluita palestina per la justícia.
wordpresstwitterfacebook
Rumbo a Gaza és una iniciativa de societat civil a societat civil que forma part de la Coalició Internacional de la Flotilla de la Llibertat. Rumbo a Gaza és una iniciativa no violenta emparada per la legislació internacional, no adscrita a cap partit polític i formada per persones que volen manifestar la seva solidaritat amb la població de Palestina d'una manera activa i eficaç trencant l'injust bloqueig que manté ofegada a la població de Gaza.
wordpresstwitterfacebookyoutubevimeoflickerrss
Campanya contra els acords firmats entre la Universitat de Vic (UVic) i les universitats israelianes: Universitat de Haifa, Rambam Health Care Campus i Institut Technion. La iniciativa, que forma part de les accions de BDS acadèmic contra Israel, va presentar-se el novembre de 2013 a Vic i té com a objectiu la ruptura d’aquestes relacions.
wordpressfacebookrss