Palestina, caminem cap a la fi de l’apartheid

Acte públic:

14 d’octubre – 19h – Sala d’Actes de la Model. Carrer Entença, 155 de Barcelona.

Sahar Francis – Directora d’Addameer. Associació per persones preses polítiques i drets humans serà entrevistada per Isabel Galí – Periodista i membre de l’IDHC.

Poesia a càrrec de: Mireia Calafell, David Caño, David Fernández, Raquel Santanera Vil, Pol Guasch, Mohamad Bitari, Blanca Haddad, Laia Carbonell, Maria Sevilla Paris, Martí Sales.

Amb la música d’Adriano Galante.

Reserva la teva plaça a: proucomplicitat@gmail.com

El poble palestí fa més de 73 anys que viu resistint l’opressió i l’intent d’expulsió de les seves terres per part d’Israel. Impossibilitant la seva vida, l’existència sota un estat d’apartheid racista continu, fa que un percentatge molt elevat de persones palestines hagin estat detingudes o empresonades per qüestions polítiques en algun moment de la seva vida.

Les xifres parlen per si soles: en l’actualitat hi ha més de 4500 preses polítiques, de les quals, més de 500 compleixen cadenes perpètues, 200 són menors i 520 es troben en “detenció administrativa”.

Aquest darrer és un procediment prohibit per la legislació internacional, que permet a les forces d’ocupació israelianes detenir a les persones indefinidament, sota informació secreta (a la que ni detinguda ni representació legal tenen accés), sense acusar-los, i, segons les ordres militars israelianes, es pot renovar per un temps il·limitat.

Per a denunciar les condicions de vulneració de drets que imperen a les presons, l’organització palestina Addameer, ofereix suport a les persones preses i defensa els seus drets mentre treballen incansablement per acabar amb la tortura i la detenció arbitrària, advocant per garantir processos justos.

En l’acte “Palestina, caminem cap a la fi de l’apartheid” que es portarà a terme el dijous 14 d’octubre a La Model de Barcelona, volem sumar-nos a les seves reivindicacions i comptarem amb Sahar Francis, advocada i directora d’Addamer, qui serà entrevistada per la periodista Isabel Galí.

Per acompanyar la denúncia contra la injustícia i en favor dels drets humans i la llibertat, comptarem amb un recital de poesia (tant d’autoria palestina com pròpia) per part de les artistes convidades: Mireia Calafell, David Caño, David Fernàndez, Raquel Santanera Vil, Pol Guasch, Mohamed Bitari, Blanca Haddad, Laia Carbonell, Maria Sevilla París i Martí Sales. Amb música d’Adriano Galante.

Us hi esperem.
Visca Palestina lliure!

Coalició prou Complicitat amb Israel