Les organitzacions palestines demanen aplicar a Israel mesures: “clares, contundents i públiques”

El passat 19 d’octubre el Ministre de Defensa Benny Gantz, acusat de crims de guerra, va llistar a sis organitzacions palestines com a “terroristes”: Addameer – Associació de drets humans i suport a les persones preses polítiques, Al Haq,  Defense for Children Internacional, Union of Agriculture Works Committees, Bisan Center for Research and Development i Union Palestinian Women Committees.

Tal i com afirma la Relatora de les Nacions Unides de Defensores de Drets Humans “Les Defensores de Drets Humans no són terroristes i mai haurien de ser calumniades així”.

La directora d’Addameer, Sahar Francis,  va visitar Catalunya la setmana passada convidada per l’International Peace Congress per explicar la brutalitat del règim d’Israel. Va ser rebuda per l’Ajuntament de Barcelona i el Parlament de Catalunya.

La resposta de les sis organitzacions criminalitzades i d’organitzacions com Human Rights Wacth o Amnistia Internacional ha estat unànime. Demanen el suport internacional i insten a les institucions a exigir una resposta “clara, contundent i pública”. Una resposta que nosaltres traduïm en dues mesures de mínims:

Demanem a l’Ajuntament de Barcelona que trenqui l’agermanament amb Tel Aviv  i al Govern de la Generalitat que deixi de considerar Israel com a regió estratègica i demani al Govern de l’estat que impulsi una llei per prohibir el comerç amb assentaments.

A aquelles persones que encara diferencien entre l’estat “democràtic” d’Israel i la ocupació us preguntem: què n’opineu sobre una ordre feta per un govern elegit a Israel i basada en la llei israeliana que prohibeix a organitzacions palestines en territori ocupat dur a terme les seves activitats? Una mesura que impedeix a aquestes organitzacions dir el que pensen del govern que controla les seves vides? Aquesta mesura és un acte il·legal d’apartheid que conté mesures legislatives que violen el dret a la llibertat d’expressió, associació i el dret internacional.

Amb la  designació de les organitzacions de drets humans palestines com a “institucions terroristes” Israel busca silenciar i eliminar al moviment de drets humans palestí. La comunitat internacional hem de mostrar la nostra oposició ferma i assegurar la seva protecció.

Aquí podeu llegir el comunicat de una de les majors coalicions de la societat civil i organitzacions de drets humans palestines:

https://addameer.org/news/4541