Crida a la mobilització ciutadana en suport a la flotilla de Dones Rumb a Gaza

A les 15:58 d’avui 5 d’octubre 2016, hem perdut el contacte amb el vaixell Zaytouna-Oliva integrant de la  Flotilla “Dones Rumb a Gaza”. Pressuntament, i segons mitjans intrnacionals, el govern d’Israel ha assaltat el vaixell quan estava en aigües internacionals (Lat + 31,906033 Lon + 33.757630).  Aquest assalt a una flotilla pacífica per part d’Israel s’ha fet en aigües internacionals amb la total impunitat, complicitat i silenci dels governs que donen suport a l’il·legal bloqueig de la franja de Gaza.

La Coalició Prou Complicitat amb Israel convoca a la ciutadania a mobilitzar-se avui a les 19h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per demanar suport i protecció a les dones que formen part de la tripulació.

El Zaytouna-Oliva​ va partir del Port de Barcelona el passat 14 de setembre amb la missió de:

1. Arribar a les costes de Gaza per trencar el bloqueig​, que ha permès al Govern d’Israel tancar, al llarg de més 10 anys, a més d’un milió vull cents mil persones en un territori de només 360 Km2.

2. Expressar públicament la solidaritat amb la població que viu a Gaza, ​i específicament a les dones, que sota l’ocupació israeliana, demostren dia a dia el seu valor i la seva fortalesa.

3. Alertar als Governs i institucions públiques que aquest bloqueig i l’ocupació del territori palestí per part del Govern d’Israel representen una violació de dret Internacional i exigir-los accions polítiques de pressió per a que Israel posi fi a l’ocupació dels territoris palestins i a les polítiques d’apartheid cap a la població (Resolució 242 de l’ONU; Quarta Convenció de Ginebra; Opinió Consultiva del 9 de juliol de 2005 de la Cort Internacional de Justícia de l’Haia sobre la il·legalitat del mur; etc.

Davant d’aquesta situació la Coalició Prou Complicitat amb Israel fem una crida a la ciutadania a concentrar-se avui a les 19h a plaça Sant Jaume per demanar suport i protecció a la flotilla de Dones Rumb a Gaza i demanem a les institucions de Catalunya que mostrin el seu rebuig a les polítiques d’Israel i es sumin a la campanya BDS (Boicot, Desinversions i Sancions a Israel).

Posted in Palestina, Rumbo a Gaza.