Messi i Suárez, no contribuïu a tapar els crims de guerra de l’estat d’Israel contra el poble palestí!

Fa poc més d’un any celebràvem que després d’una llarga campanya internacional, la selecció de l’Argentina i el seu capità Lionel Messi, decidien no anar a jugar un partit amistós a Israel.

Des d’aquesta cancel·lació, Israel ha intentat per totes les vies possibles, aconseguir que Argentina, assegurant-se també la presència de Messi, tornéssin a Israel, així netejant la imatge del règim de colonització, ocupació i apartheid que Israel imposa sobre el poble palestí.

El proper 18 de novembre l’Argentina jugarà un partit amistós contra Uruguay a Tel Aviv, el famós partit conegut com el ” clàssic ríoplatense”. En el partit hi haurà dos jugadors del Futbol Club Barcelona; el capità Lionel Messi amb l’Argentina, i Luis Suárez amb l’Uruguay.

Israel utilitza aquestes reconegudes seleccions de futbol, i als seus jugadors, per tapar els seus crims contra el poble palestí.

Des de la Coalició Prou Complicitat amb Israel ens sumem a la crida del poble palestí i que demana a Argentina i a Uruguay, i en concret a Messi i a Suárez que cancel·lin aquest partit. Companyes argentines i uruguayes porten dies manifestant-se demanant que no s’utilitzin les seves banderes per a netejar la imatge d’un estat que realitza crims de guerra sobre el poble palestí.

El club de futbol Khadamant Rafah de Gaza ha escrit als dos equips, instant-los a que “no permetin que el joc més bonic del món sigui utilitzat per encobrir violacions de drets humans”. Khadamat Rafah va guanyar la Lliga de Gaza de 2019 tot i el brutal setge de més de 12 anys d’Israel a la Franja de Gaza, i les reiterades agressions militars. No obstant això, les severes restriccions d’Israel, que vergonyosament neguen als palestins i palestins el seu dret a la llibertat de moviment han impedit que l’equip jugués la Copa de la FIFA Palestina. Per als que després diuen que la política no té cabuda al món dels esports.

Des de l’inici de la Gran Marxa del Retorn el 30 de març de 2018, on palestines de la Franja de Gaza reclamen el seu dret al retorn, l’exèrcit d’ocupació israelià ha assassinat a més de 210 palestines i n’ha ferit a més de 18.000 a la Franja de Gaza que es manifestaven per a demanar el seu dret alretorn, un dret emparat per les Nacions Unides i que fa més de 70 anys que se’ls hi nega. 70 anys dels quals 12, Israel les ha tancat en un bloqueig il·legal, per terra, mar i aire. Israel no només assassina, sinó que fereix intencionadament causant amputacions. Un clar exemple és el futbolista Mohammed Khalil, jugador professional palestí a qui Israel va acabar amb la seva carrera.

Demanem que la societat catalana es mobilitzi en contra d’aquest rentat de cara i que Lionel Messi i Luís Suárez, jugadors també del Futbol Club Barcelona, es neguin a jugar en un estat d’apartheid. De no fer-ho s’estaran fent còmplices del règim de colonització, ocupació i apartheid d’Israel a la població palestina.

Messi i Suárez, com famosament va dir Maradona “la pelota no se mancha”. No participeu d’aquest rentat de cara.

Prou complicitat amb l’apartheid israelià!

Posted in BDS.