[Convocatòria de premsa] Membres del Parlament de Catalunya i del Senat visiten Palestina

Convocatòria de premsa
12 d’Octubre – 11h Palestina/ 12h Catalunya
Porta de Damasc – Jerusalem

Membres del Parlament de Catalunya i del Senat visiten Palestina

Una delegació formada per parlamentàries catalanes i senadores visita aquests dies Palestina. Una de les coordinadores del viatge va ser-li negada l’entrada a l’aeroport de Ben Gurion de Tel Aviv.

D’esquerra a dreta: Josep Ferrà (diputat balears Més per Mallorca), Toni Trobat (assessor), Carles Riera (diputat Catalunya CUP), Jéssica González (diputada Catalunya En Comú Podem), Koldo Martínez (senador Geroa Bai), Vicenç Vidal (senador Més per Mallorca), i Carles Mulet (Compromís).

L’objectiu de la visita és conèixer sobre el terreny la vulneració sistemàtica dels drets humans per part de l’estat d’Israel de la mà de la societat civil palestina. A partir d’aquí es volen obrir línies d’acció política en totes dues institucions per a denunciar el crim d’apartheid i la persecució que l’estat d’Israel exerceix sobre poble palestí.

La delegació, formada entre altres, per algunes de les parlamentàries que van impulsar la moció aprovada el passat 16 de juny al Parlament de Catalunya, convertint-se així en el primer Parlament d’Europa que estableix que Israel està imposant un règim d’apartheid contra el poble palestí, s’està reunint amb organitzacions de defensa dels drets humans, feministes i de defensa de preses polítiques. En aquest sentit, el passat 8 d’octubre la delegació va participar en una acció de suport a la vaga de fam de 30 preses polítiques que es troben, alguns d’ells des de fa més de dos anys, en “detenció administrativa” en presons israelianes. La delegació també ha visitat els camps de refugiades d’Aida a Betlehem i Jalazone a Ramallah i s’ha reunit amb el coordinador del Comitè Nacional de Boicot (BNC).

La delegació està integrada per les parlamentàries Jessica González (En Comú Podem) i Carles Riera (CUP) i pels senadors Carles Mulet (Compromís), Vicenç Vidal (Més per Mallorca) i Koldo Martínez (Geroa Bai) i pel diputat Josep Ferrà (Més per Mallorca).

Aquests dies també ha estat notícia als mitjans de comunicació que la coordinadora de la delegació, Alys Samson, excoordinadora d’Europa del moviment de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) va ser repatriada el passat 8 d’octubre després que Israel vetés la seva entrada al pas de la frontera a l’aeroport de Ben Gurion a Tel Aviv, així doncs la delegació va poder comprovar de forma directa la criminalització cap a les persones que treballen per denunciar la vulneració dels drets humans del poble palestí i que reforça la idea de l’aplicació del sistema d’apartheid per part d’Israel, segons estableix la Convenció de l’Apartheid de 1973 de Nacions Unides.

La visita ha estat organitzada per l’entitat SUDS i la Coalició Prou Complicitat amb Israel en el marc d’un projecte de cooperació que rep el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Contactes:
Alys Samson: +34 622651884
Jessica González: +34 678605737
Txus Blanco: +34 650681928

Més imatges:

Posted in Uncategorized.