VICTÒRIA de la campanya “Barcelona amb l’apartheid No”: l’alcaldia de Barcelona suspèn les relacions institucionals amb Israel i l’agermanament amb Tel-Aviv

La mesura es farà efectiva fins que Israel no compleixi amb el dret internacional, les resolucions de Nacions Unides i les recomanacions de les organitzacions internacionals que han dictaminat en els seus informes que l’estat d’Israel porta a terme pràctiques de persecució i apartheid contra la població palestina.

Les organitzacions impulsores de la campanya “Barcelona amb l’apartheid No”, recolzada per 112 organitzacions i les signatures de més de 4.000 persones celebrem l’assoliment d’aquesta demanda històrica del moviment de solidaritat amb el poble palestí. Aquesta fita llença un missatge clar i contundent contra la política de d’apartheid, colonialisme i ocupació de l’Estat d’Israel. Estem segures que serà un far de llum.

Celebrem aquesta victòria i a la vegada sentim tristesa per la situació cada cop més greu i dramàtica que viu el poble palestí: la deriva radical i repressiva de l’Estat d’Israel impulsada pel nou govern n’és la prova fefaent. La situació al terreny no deixa d’empitjorar. Esperem que la decisió presa per l’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona avui obri pas perquè més institucions trenquin la seva complicitat amb l’apartheid israelià.

L’èxit ha estat possible gràcies al treball incansable de persones i organitzacions socials molt diverses com ara: organitzacions antiracistes, feministes, de joventut, LGTBI, de drets d’habitatge, polítiques, cooperació i els principals sindicats.  El suport de la població de Barcelona també ha permès recollir 4.135 signatures en un temps rècord. Celebrem que també s’hagi donat resposta a la resolució de la Sindicatura de Greuges, sorgida a instància d’una queixa ciutadana impulsada el febrer de 2021. que recomana la revocació de l’Agermanament amb Tel Aviv”, mantenir-lo comportaria una complicitat en la configuració d’un crim d’apartheid.

Avui l’Ajuntament de Barcelona dona un missatge de defensa del dret internacional i dels drets humans del poble palestí. La població de Barcelona impulsa al govern de la seva ciutat a adoptar iniciatives i canvis necessaris per a convertir-la un cop més que en capdavantera en l’acció internacional basada en el principi dels drets de les persones a viure en llibertat i segons el Dret Internacional.

En sentim orgulloses d’haver llençat aquest missatge i fem una crida a que institucions d’arreu del món es sumin a iniciatives per aïllar l’apartheid i aturar els crims de lesa humanitat contra la població palestina. Aquesta victòria ens omple d’esperança i energia per a seguir lluitant fins que el poble palestí pugui viure en llibertat i dignitat a la seva terra. És per això que fem una crida oberta a celebrar aquesta victòria el proper dissabte 11 de febrer a les 18h a la seu de la Comunitat Palestina (Carrer del Torrent d’En Vidalet, 32, Barcelona) en el marc de l’acte “La Barcelona Antirracista amb Palestina”.

Posted in Uncategorized.