Demanem que l’Ajuntament de Molins de Rei defensi les seves mocions en l’àmbit legal i polític

La ciutat de Molins de Rei va aprovar l’adhesió al moviment de Boicot, Desinversions i Sancions al 2013 i al 2017 demanant no tenir “vincles amb organitzacions internacionals o nacionals que obtinguessin un benefici econòmic o polític de danyar els drets del poble palestí”. La moció del 2017 també mostrava el rebuig de la salinització del riu Llobregat generat per l’empresa Iberpotash i recollia la lluita de la plataforma social Prou sal. Les dues mocions havien estat presentades per la CUP de Molins de Rei.

ACOM, el lobby israelià a l’estat espanyol, va presentar dues denúncies contra l’Ajuntament. Avui al ple de l’Ajuntament es votarà si acatar la sentència per anul·lar els acords de les dues mocions. Com a moviment en solidaritat amb el poble palestí, recalquem que és important que l’ajuntament defensi les seves mocions, a nivell legal i polític. Sabem que la votació d’avui depèn del PSC de Molins de Rei. El PSC l’any 2013 va aprovar l’adhesió a la campanya de BDS.

El PSC sovint s’ha mostrat a favor del poble palestí. És imprescindible que avui també ho faci. Ara més que mai que Israel està apunt d’annexar grans parts de Cisjordània tot i l’avís de l’ONU i la UE. Els atacs d’Israel al poble palestí i aquelles que lluiten per defensar els seus drets, són incansables. Però hi ha moltes mostres a nivell moral, legal i polític de que estem al cantó correcte de la història.

El Parlament espanyol va aprovar el 2017 el dret al BDS. La setmana passada l’Audiència Provincial de Cádiz va resoldre l’arxiu de la causa contra l’Ajuntament de Cádiz i el BDS dient que no es veia “ni rastre de discriminació en el BDS”.

Demanem que el PSC de Molins de Rei faci el correcte, defensi les mocions que valentment l’Ajuntament ha tingut aquests anys i que busqui les eines legals i polítiques per a seguir no sent còmplice de l’apartheid israelià i defensar els drets del poble palestí.

Posted in Uncategorized.