COMUNICAT PER LA COMMEMORACIÓ DE LA NAKBA 2015

Des de la Coalició Prou Complicitat amb Israel i la Red Solidaria contra la Ocupación de Palestina commemorem un any més la Nakba Palestina, el “desastre” (en llengua àrab) que va començar fa 67 anys. El 15 de maig de 1948 va ser el dia en què es va crear l’estat d’Israel, fet que va suposar l’expulsió de més del 70% de les palestines de la seva terra i la despossessió de centenars de milers de palestines de les seves llars. La Nakba no és un fet aïllat en el temps, sinó que es continua repetint sistemàticament: Israel segueix expulsant palestines de les seves cases, les desposseeix de les seves llars i no deixa tornar a les refugiades a la seva terra, fet que ha causat que més de 6.000.000 de palestines estiguin a la diàspora.

Durant 67 anys, l’Estat d’Israel ha estat vulnerant sistemàticament els drets i llibertats fonamentals del poble palestí, i ha augmentat les seves agressions en els últims anys. L’operació “Marge Protector” que va tenir lloc a Gaza l’estiu de 2014 i l’augment continu d’assentaments il·legals a Cisjordània en són dos exemples ben clars. Durant 67 anys, però, el poble palestí ha sortit i segueix sortint al carrer per reivindicar els seus drets. Amb la seva lluita resisteix a l’ocupació i al sistema d’apartheid al qual el sotmet l’Estat d’Israel.

Així i tot, l’estat sionista cada dia es fa més fort gràcies a la complicitat de la Comunitat Internacional i, també, de les nostres institucions i governs. Mentre la Comunitat Internacional calla, Israel ha creat una marca de qualitat gràcies a la utilització dels Territoris Ocupats de Palestina com un laboratori on prova i perfecciona la seva indústria militar i de seguretat. Israel ha fet de la repressió una indústria de la qual Europa, l’Estat Espanyol i Catalunya en són clients.

Un exemple de les relacions comercials militars que mantenen Israel i l’Estat Espanyol és la visita d’una delegació espanyola a la major fira israeliana de seguretat i defensa internacional que se celebrarà els dies 2, 3 i 4 de juny a Tel Aviv. Un altre exemple, són els contractes comercials vigents en l’àmbit de la seguretat entre el govern català i Israel. Catalunya compra a Israel part del material antidisturbis que fan servir el Mossos d’Esquadra, alguns dels quals també realitzen part del seu entrenament a Israel.

Per acabar amb les complicitats amb l’Estat d’Israel, exigim la cancel·lació de la visita espanyola a la fira israeliana de seguretat i defensa internacional del proper juny i la interrupció immediata de les relacions comercials en l’àmbit militar entre ambdós països, així com també exigim al Govern de Catalunya que interrompi immediatament qualsevol tipus de relació comercial i acadèmica amb Israel.

Animem a totes les persones, col·lectius, moviments, institucions i organitzacions que se sumin a la Coalició Prou Complicitat amb Israel i la Red Solidaria contra la Ocupación de Palestina, i que apliquin l’estratègia de Boicot Desinversions i Sancions per tal de trencar  les relacions de complicitat amb Israel que permeten que aquest Estat violi els drets del poble palestí des de fa 67 gaudint d’una impunitat inacceptable.

Saludem al poble palestí en resistència i li fem arribar la nostra solidaritat: no està sol i no l’oblidem.

Visca Palestina Lliure!

Barcelona, dilluns 11 de maig de 2015

 

AF_LOGO_PROUSCOMPLICITATrescop

 

 

 

Posted in nomescomplicitats and tagged .