Exigim l’alliberament de Salah Khawaja #FreeSalah

Com a part de l’atac continu contra la societat civil palestina i l’activisme polític, l’exèrcit d’ocupació israelià va detenir a Salah Khawaja, membre de la secretaria de la BNC i del comitè de coordinació de Stop the Wall.Khawajah, va ser detingut a les 2 del matí del 26 d’octubre de 2016 quan estava a casa seva per part de les forces d’ocupació israelianes.L’arrest d’un activista conegut i visible com Salah Khawaja no és un incident aïllat, forma part dels atacs escalonats d’Israel contra els defensors de drets humans i activistes que treballen en contra de les seves polítiques il·legals, ja siguin palestines, israelianes o internacionals. El clima d’impunitat actual està donant carta blanca perquè Israel porti a terme  accions cada vegada més terribles.Si us plau ajudeu-nos a mobilitzar el suport a Khawaja, contra la impunitat israeliana i en defensa dels defensors dels drets humans palestins.

Stop the Wall està tractant de crear suport i mobilitzar els governs europeus perquè pressionin Israel perquè l’alliberi. Si us plau, dirigeix-te als teus diputats i governs i demana’ls que:

  • Manifestin una preocupació immediata per la detenció de Salah Khawaja a través dels canals apropiats amb les autoritats israelianes, exigint el seu alliberament
  • Que prenguin mesures per pressionar Israel perquè aturi la repressió dels defensors dels drets humans, incloent arrestos i pràctiques de tortura i maltractaments.
  • Suspensió o manteniment de la falta de cooperació amb les institucions nacionals israelianes que supervisen i apliquen les polítiques il·legals de repressió d’Israel.
  • Compliment efectiu de les obligacions de tercers Estats derivades de la decisió de la Cort Internacional de Justícia sobre les conseqüències jurídiques de la construcció del Mur per part d’Israel.

Necessitem que donis suport #FreeSalah – Si us plau, pren un minut i envia el següent missatge al teu govern i autoritats!

————-

Assumpte: Detenció del destacat defensor palestí dels drets humans Salah Khawaja

Benvolgut [l’autoritat pertinent],

Li escric per demanar-li que intervingui urgentment amb les autoritats israelianes en el cas del defensor de drets humans empresonat, Salah Khawaja. Està sent detingut sense que es presentin càrrecs contra ell fins al moment i interrogat sota coacció extrema. Estic profundament preocupada pel seu benestar i li demano que exigeixi el seu alliberament immediat i que s’asseguri que els seus drets es mantenen a la presó i que la presència d’observadors estigui garantida en les seves audiències. Els demano que construeixin una política proactiva i eficaç per posar fi a la repressió israeliana contra els defensors dels drets humans.

El 9 de novembre, Salah Khawaja va ser portat davant del tribunal militar a Petah Tikva després de ser arrestat el 26 d’octubre. L’audiència al tribunal militar israelià a Petah Tikva va revelar condicions físiques impactants de Khawaja després d’haver estat sotmès a més de dues setmanes d’interrogatoris i va decidir que seria sotmès a interrogarori durant 8 dies més. La negació de l’accés al consell legal es va estendre fins al 13 de novembre. El 16 de novembre es va decidir prorrogar l’interrogatori durant 8 dies més. En tot aquest temps els oficials d’intel·ligència israelians han dut a terme més de 40 rondes d’interrogatoris amb Salah – d’una durada de 8 a 16 hores cadascuna.

Salah Al Khawaja, de 45 anys, ha dedicat la seva vida a la defensa dels drets humans palestins i l’empoderament de les comunitats locals. Khawaja és part del comitè de coordinació de Stop the Wall, membre de la secretaria del Comitè de Boicot, Desinversió i Sanció de Palestina (BNC) i un dels líders de la Iniciativa Nacional Palestina (Mubadara). És àmpliament respectat pel seu treball, i ha participat en nombroses conferències nacionals i internacionals de la societat civil i també ha conegut a la comunitat diplomàtica a Palestina en moltes ocasions.

Les seves condicions d’arrest i detenció s’han d’entendre en un context més ampli de pràctiques il·legals persistents en el sistema penitenciari israelià, inclosa la tortura i els maltractaments generalitzats, i la creixent repressió israeliana contra defensors i activistes palestins de drets humans que, com Al Khawaja , han realitzat campanyes contra les violacions israelianes dels drets humans. És fonamental que la comunitat internacional combati els intents israelians de criminalitzar als defensors dels drets humans i, mentrestant, suspengui o deixi de cooperar amb les institucions nacionals israelians que supervisen i apliquen les polítiques il·legals de repressió abans esmentades.

Cordialment,

Posted in Palestina and tagged , , .