Reunió amb la Generalitat per exigir #ProuComplicitat

Avui una delegació del moviment de solidaritat amb Palestina s’ha reunit amb 2 representants de la Generalitat de Catalunya, arran de la petició feta el passat dijous 31 de juliol, durant l’acció portada a terme a la conselleria d’economia i coneixement.

L’objectiu d’aquesta reunió era expressar el nostre rebuig a l’increment d’acords i convenis amb l’estat d’Israel així com altres entitats i institucions israelianes. La nostra demanda concreta ha estat el trencament de totes les relacions comercials, institucionals i acadèmiques mentre Israel segueixi vulnerant de manera sistemàtica el dret internacional amb la complicitat i la inacció de la comunitat internacional.

Els representants del govern defensaven la fórmula abstracta emprada tant pel president Mas, com en les dues comunicacions oficials de la Generalitat de “condemna de tot tipus de violència” mantenint així una posició d’equidistància que no fa sinó afavorir la part més forta.

Aquesta postura no ens ha sorprès, ja que reflecteix la nul·la voluntat del govern de la Generalitat de condemnar la massacre de l’estat d’Israel sobre la població palestina, i exigir l’aixecament del bloqueig que pateix la Franja de Gaza la qual cosa no deixa de ser també “un tipus de violència”, malgrat que aquesta condemna és àmpliament compartida per la població catalana.

Continuarem exigint interlocució amb el govern mentre aquest
continuï mantenint relacions amb l’estat d’Israel.

Posted in nomescomplicitats.