Xè aniversari de la campanya BDS

Des de la Coalició Prou Complicitat amb Israel commemorem els 10 anys de la crida de la societat civil palestina a favor del moviment de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel. El 9 de juliol de 2005, observant el fracàs de les resolucions de les Nacions Unides i després d’un any que la Cort Internacional de Justícia condemnés la construcció del Mur sense conseqüències reals, 170 organitzacions de la societat civil palestina van fer una crida a les persones d’arreu del món a assumir la responsabilitat d’acabar amb la complicitat de les violacions d’Israel sobre el Dret Internacional i els Drets Humans de la població palestina. Aquestes organitzacions representen els tres majors components del poble palestí: la població refugiada a l’exili; la població palestina sota ocupació a Cisjordània, Jerusalem Est i la Franja de Gaza; i la discriminada població palestina amb ciutadania israeliana.

 

El BDS és una campanya noviolenta que s’inspira en l’exemple de campanyes similars que es van dur a terme contra el règim d’apartheid sud-africà i que van jugar un paper primordial en l’enderrocament d’aquell règim racista. Deu anys després de la crida al BDS, el moviment s’ha consolidat realment com una força que està aconseguint que el govern israelià tingui por. El BDS representa un instrument de pressió per tal que es compleixi el dret internacional. Una de les victòries més sonades ha estat la recent desinversió de Veolia, companyia directament involucrada amb els assentaments il·legals. S’han aconseguit fites inimaginables i no pararem fins aconseguir que Israel: 1/ posi fi a l’ocupació i colonització de totes les terres àrabs ocupades al juny de 1967 i destrueixi el Mur; 2/ reconegui els drets fonamentals de la ciutadania àrab-palestina d’Israel; i 3/ respecti, protegeixi i promogui el dret dels refugiats palestins a tornar a les seves cases i propietats tal com estableix la resolució 194 de l’Assemblea General de les Nacions Unides.

Tot i això, avui també hem de recordar que es compleix un any del brutal atac militar d’Israel contra la Franja de Gaza. Sota l’eufemisme del nom d’Operació Marge Protector el 8 de juliol de 2014 les forces armades israelianes van iniciar un atac contra la població gazauí. Segons Nacions Unides més 2000 persones van estar assassinades, de les quals més de 500 eren infants, i més d’11.000 van ser ferides.

Aquesta agressió sionista contra les 1,8 milions de persones que sobreviuen a la Franja de Gaza i, en general, a les polítiques il·legals d’ocupació, colonització i apartheid que Israel du a terme sobre la població palestina des de 1948 no s’hauria pogut realitzar sense la complicitat de la Comunitat Internacional i les nostres institucions i governs.

A més, s’han pogut comprovar els augments de vendes de determinats productes militars després d’algunes de les campanyes bèl·liques a la regió, considerada un laboratori de proves. Israel ha creat una marca

“Tested in combat” (provat en combat) per exportar tecnologia militar i de seguretat arreu del món.

Entre d’altres, l’Estat espanyol i el Govern català importen armament, material antidisturbis i cursos d’entrenament en mètodes repressius que després apliquen sobre la seva població. A més, les institucions catalanes tenen acords comercials, institucionals i acadèmics amb els sector militar i de seguretat d’Israel

que contribueixen a perpetuar el sistema d’apartheid sobre la població palestina. Entre aquests acords destaquem l’agermanament de Barcelona amb la ciutat de Tel Aviv i instem a l’actual govern al seu trencament immediat.

Volem animar a totes les persones, col·lectius, moviments, institucions i organitzacions que se sumin a la

Coalició Prou Complicitat amb Israel i que apliquin l’estratègia de Boicot Desinversions i San de trencar les relacions de complicitat amb Israel que permeten que aquest Estat violi els drets del poble

palestí des de fa 67 gaudint d’una Perquèimpunitatcomdiu DesmondinacceptableTutu“siets .neutral en situacions d’injustícia has escollit el costat de l’opressor”.

Volem destacar la importància que té no actuar sobre aquest tema i que significa seguir sent còmplices de l’apartheid, de les massacres i de l’ocupació. Ara que hi ha forces polítiques que s’abanderen d’una nova manera de fer les coses, esperem que puguin estar a l’altura de la situació i deixar de col·laborar amb les forces sionistes que no només massacren a la població palestina, sinó que també exporten el seu model repressiu arreu.

PROU COMPLICITAT AMB L’APARTHEID ISRAELIÀ!

9 de juliol de 2015

1Defensa, Seguretat i Ocupació com a negoci

Posted in BDS.