Organitzacions jueves d’arreu del món i premis novels nous suports a la decisió de la suspensió de relacions institucionals amb Israel

Organitzacions jueves d’arreu del món i premis novels, nous suports a decisió de la suspensió de relacions institucionals amb Israel

El filòsof Noam Chomsky i Adolfo Pérez Esquivel, Premi Nobel de la Pau  i 26 organitzacions jueves d’arreu del món també donen suport a la decisió de l’alcaldessa Ada Colau i la iniciativa ciutadana

Des de dimecres 8 febrer quan l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau va anunciar que suspenia les relacions institucionals amb Israel, inclòs l’agermanament amb Tel-Aviv, fins que es respectin els drets del poble palestí, la campanya #BCNAmbApartheidNo, no ha deixat d’acumular suports.

A la primera llista de 80 persones a nivell estatal i a la cinquantena de personalitats a nivell internacionals es sumen encara més noms.

Entre ells el filòsof Noam Chomsky i Adolfo Pérez Esquivel, Premi Nobel de la Pau també recolzen que han firmat la carta del moviment progressista Progressive International.

A nivell català s’ha sumat el president de Sos Racisme Catalunya, Cheikh Abdul Khadre Drame Tine. Des d’Amèrica Llatina s’ha sumat la filla de la lluita ambientalista Berta Cáceres, Laura Zúñiga, Juan Carlos Giordano, diputat d’Izquierda Socialista a Argentina, Laura Marrone, legisladora d’Izquierda Socialista a Argentina, Joao Batista “Babá”, exdiputat del CST-PSOL al Perú, Enrique Fernández Chacón, exdiputat del PT-Unios al Perú, Arturo Escobar, antropòleg colombià de la Universitat de Chapell Hill a EUA i Silvana Rabinovich, doctora en filosofia de l’UNAM a Mèxic i autora de “Figures bibliques en la teología política colonial d’Israel”.

També se suma Yakov Rabkin, professor emèrit de la Universitat de Montreal i autor d’”Una oposició jueva al sionisme”, fundador de Independent Jewish Voices de Canada..

Destaquen Malalai Joya, exdiputada afganesa i militant feminista i pels Drets Humans i Alain Gresh periodista, director d’Orient XXI i exdirector de Le Monde Diplomatique.

Més de 80 organitzacions de drets humans palestines incloses algunes jueves han firmat una carta d’agraïment a l’alcaldessa i a les activistes que han contribuït a la decisió. La carta diu: “Saludem una vegada més a les barcelonines per aquest moment innovador i animem a altres ciutats d’arreu del món a seguir el mateix en fer aquest pas essencial i utilitzar la seva influència per acabar amb la implicació institucional amb l’apartheid d’Israel.”

Des d’Israel s’ha sumat la filòsofa i professora Nurit Peled. Des d’Israel també l’organització Boycott from Within ha escrit una carta oberta a Esquerra Republicana de Catalunya i al Partit Socialista de Catalunya demanant que aturin els atacs a la decisió de l’alcaldessa i que votin sí a la iniciativa ciutadana que es votarà al ple del 24 de febrer.

A més, avui s’ha fet públic al diari El País un anunci de Jewish Voice for Peace on anunciava el suport de milers de persones jueves a la decisió de l’alcaldessa i on afirmaven: “La crida a la justícia per als i les palestines està lligada a la crida d’aquells que lluiten per un món millor, més just i més sostenible on la igualtat i la dignitat s’atorguin a totes les persones, sense excepcions”. Als suports d’organitzacions jueves antisionistes es sumen l’Union des Juifs de France pour la paix, la International Jewish Antzionist  Network,el International Jewish Collective for Justice in Palestine (IJCJP) que representa a collectius jueues que viuen en més de 15 països i European Jews for Just Peace (EJJP) format per 13 organitzacions.  La carta d’EJJP diu:
“En qualsevol altra context l’alcaldessa Colau seria aplaudida per la seva posició en favor dels drets humans. Malauradament, l’estat d’Israel a través de la seva autodenominació com a “estat jueu” ha escampat la mentida que representa a les persones jueves en globalitat. Però no és així. No podem estar d’accord amb un estat que es defineix en la discriminació ètnica.” A més, una desena de persones jueves han escrit una carta a l’alcalde de Miami per la carta plena de mentides d’atac que va enviar a l’alcaldessa.

La plataforma de Housing and Land Rights Network ha començat una recollida de firmes per a recolzar la suspensió de relacions amb Israel.

La campanya Barcelona amb l’apartheid ha fet públics cartells demanant a ERC que no es posi de perfil davant la vulneració de650 drets humans del poble palestí i al PSC que deixi de ser còmplice de l’apartheid israelià.

Posted in Uncategorized.